Zestor, website met uitgebreid cms, nieuwsbrief, dynamische grafieken en video's

Toon media

Website voor Zestor
[website, nieuwsbrief, ziekteverzuim module met dynamische grafiek weergave]

Opdrachtgever: Zestor
Zestor, het arbeidsmarkt- en opleidingsfonds van hogescholen. Met het fonds bevorderen en ondersteunen cao-partijen vernieuwende activiteiten in de sector op het gebied van arbeidsmarktbeleid, professionalisering en gezond, veilig en vitaal werken in het hbo.

Voor Zestor zijn we uit 5 kandidaten gekozen om de nieuwe website te mogen ontwerpen op functioneel gebruik en vormgeving en de technische realisatie daarvan.

Wensen van Zestor
Uitgangspunten zijn geweest dat de website een duidelijke centrale weergave zou hebben vanuit de speerpunten die ook op achterliggende pagina’s herkenbaar zouden blijven. Daarnaast moet het geheel door eigen mensen kunnen worden onderhouden. Daarvoor hebben we typo3 gebruikt als cms (content Management System). Typo3 is open source software en goedgekeurd voor overheidsgebruik.

Centrale ingangen naar zuilen
We hebben de drie zuilen van Zestor centraal geplaatst op de homepagina. Er is ruimte voor nieuws, agenda, nieuwsbrief en tijdelijke banners die naar gelang actualiteit aangepast kunnen worden. Door een speciale module kan de agenda, het nieuws, publicaties en bijeenkomsten centraal worden aangemaakt en aan elke relevante pagina gekoppeld worden middels het eenvoudig aan of uit zetten van checkboxen.


Daarnaast hebben we de module voor het ziekteverzuim herschreven. In deze module kunnen achter een login scherm alle hoge scholen hun gegevens online invullen. Met de module worden de gegevens automatisch in grafieken getoond. Deze grafieken bouwen zich dynamisch op en geven daarmee altijd de laatste stand van zaken weer.


Je kunt online aan- en afmelden voor de nieuwsbrief en als er een bijeenkomst is kan er online ingeschreven worden.


De website is updatebaar en toekomstig uitbreidbaar.

  • image description
  • image description
Overheid en webrichtlijnen

Voor de overheid kunnen we voor websites én online video voldoen aan de web richtlijnen (w3c). We bouwen open source. PHP en Typo3.

Lees hier verder>

Internationaal ondernemen

Als internationaal ondernemer wilt u nieuwe markten verkennen. Wij maken video's en websites in elke taal.

Lees hier verder>