Online spel voor de derde kamer

Toon media

Derde Kamer Game
[online spel voor uitleg wetsvoorstel naar wet]

Opdrachtgever: Derde Kamer
De derde kamer is een website waar kinderen kunnen kijken en ervaren wat er in de regering allemaal gebeurt en hoe het nu eigenlijk precies werkt. Dat wordt gedaan door de informatie aan te bieden in de vorm van visuele weergaven en spellen.

Ons is gevraagd om een concept voor het maken van een spel, waarmee kinderen zelf online van een wetsvoorstel een wet zouden kunnen maken, te realiseren.

We hebben dit met veel plezier gedaan en nadat we alle verschillende kamers en vergaderruimten hebben mogen bekijken binnen de eerste en tweede kamer zijn we aan de slag gegaan om alle illustraties en functionaliteiten naar het web te vertalen.

We hebben ervoor gezorgd dat het spel met meerdere spelers tegelijk kan worden gespeeld. Ieder met zijn eigen avatar. Daarnaast was er de wens om de teksten dynamisch te kunnen aanpassen en veranderen vanuit het cms van het rijk zelf. Dit is een tridion cms. We hebben middels xml deze koppelingen verzorgd. Zo kan de game omgeving direct communiceren met het interne cms.


  • image description
  • image description
Overheid en webrichtlijnen

Voor de overheid kunnen we voor websites én online video voldoen aan de web richtlijnen (w3c). We bouwen open source. PHP en Typo3.

Lees hier verder>

Internationaal ondernemen

Als internationaal ondernemer wilt u nieuwe markten verkennen. Wij maken video's en websites in elke taal.

Lees hier verder>